IOC Be Fresh

2.10 26.00 

AKTÍVNE SUCHÉ KVASINKY

Kontrola hladiny siričitanov, sviežosti a guľatosti v koncentrovaných červených vínach.

Katalógové číslo: - Kategórie: Značiek: , , , ,

Popis

IOC Be Fresh – aktívne suché kvasinky.  Kontrola hladiny siričitanov, sviežosti a guľatosti v koncentrovaných červených vínach.

ENOLOGICKÉ APLIKÁCIE

IOC BE FRESH bol vyvinutý ako výsledok inovatívnej technológie pri výbere kvasníc.

Skutočná páka na uvoľnenie vôní spojených so sviežou ovocnosťou červených vín, preto nevytvára SO2. Okrem toho pomáha znižovať tvorbu etanálu, molekuly, ktorá sa silne spája so siričitanmi. Všetky tieto vlastnosti tvoria IOC BE FRESH ako silný nástroj v procese výroby vína pre zrelé zbery a získanie zdravých, čistých červených vín, ktoré sú svieže na vôni a na podnebí, pričom siričitany udržujú na najnižšej úrovni.

ENOLOGICKÉ CHARAKTERISTIKY

  • Odroda: Saccharomyces cerevisiae.
  • Killer faktor: K2 aktívny.
  • Odolnosť voči alkoholu: 15,5 % obj.
  • Potreba dusíka: vysoká. Výživový doplnok je potrebný a je potrebné ho prispôsobiť počiatočnej úrovni dostupného dusíka.
  • Zabezpečuje pravidelné kvasenie medzi 20°C a 28 °C. Vyhnite sa teplotám >26°C v prípade potenciálna hladina alkoholu > 14 % obj.
  • Fáza latencie: krátka.
  • Rýchlosť kvasenia: mierna
  • Produkcia prchavej kyslosti: mierna, nižšia v prípade potenciálneho alkoholu <14,5 % obj.
  • Produkcia SO2: takmer žiadna.
  • Produkcia H2S: veľmi zriedkavá.
  • Produkcia etanálu: veľmi nízka.
  • Tvorba peny: nízka.

OBNOVA ČERSTVOSŤI DOZRETÉHO HROZNA, NA ČUCH A NA PODNEBÍ

Prirodzený spôsob, ako obmedziť siričitany a obnoviť sviežosť zrelej úrody

IOC BE FRESH je ideálny na získanie špecifických aromatických zlúčenín, ktoré zohrávajú úlohu pri vytváraní sviežeho ovocného charakteru v červených vínach. Pomáha zvyšovať koncentráciu niektorých esterov lineárnych mastných kyselín (čerstvé červené ovocie) a odroda s rozvetveným reťazcom (čerstvé čierne ovocie), pričom rešpektuje typickosť odrody viniča.

Okrem toho je táto čuchová sviežosť posilnená schopnosťou zachovať kyselinu jablčnú prítomnú v hrozne, zatiaľ čo väčšina kvasiniek má tendenciu ju čiastočne spotrebovať počas alkoholového kvasenia (potenciálna spotreba okolo 10 až 30 %). Zvyšuje čistý charakter tejto sviežosti, pretože nedokáže produkovať siričitany, ktoré pôsobia ako pravé aromatické masky. Zatiaľ čo väčšina kvasiniek môže akumulovať siričitany zo síranov – viac či menej výrazne v závislosti od kmeňov a podmienok fermentácie – IOC BE FRESH to nedokáže. Kvasinky majú tiež veľmi obmedzené redukčné tendencie.

  • Dávkovanie: 20 až 30 g/hl muštu.

Technické informácie Be Fresh

Safety sheet IOC range

Ďalšie informácie

Hmotnosť -
Balenie

20g, 100g, 500g

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.