Pentagel
1.00 € – 8.90 €
Aktívny sodný bentonit v granulovanom stave s vysokou účinnosťou.
Popis
PENTAGEL je určený ako na odkalenie muštov, tak aj na klarifikáciu a stabilizáciu vín. Povrch PTENTAGELu má čistý záporný náboj, to ho činí obzvlášť reaktívnym vo vzťahu k látkam s opačným nábojom, ako sú proteíny, ktoré sú adsorbované. Flokuly, ktoré sa vytvoria, unášajú so sebou pri usadzovaní aj iné koloidy, ako sú polyfenoly a polysacharidy. Vhodný na použitie v studených pivniciach, účinný aj pri 5°C. Pri nízkych teplotách sa čas čírenia predlžuje. Pri použití na čírenie vína je ho potrebné stočiť po 5-12 dňoch v závislosti od sedimentu.
Klarifikácia a stabilizácia muštov
PENTAGEL prídávaný vo faze klarifikácie muštov umožní eliminovať proteínové komplexy, fenolové koloidy a časť pektínových látok. Obzvlášť výhodným je použitie PENTAGELu, ak ide o hrozno napadnuté hnilobou, významná afinita tohto bentonitu s proteínovými látkami umožňuje odstrániť z muštu enzýmy, ako sú laktáza a polyfenoloxidáza, zodpovedné za oxidázický zákal.
Pentagel môže byť tiež použitý počas alkoholovej fermentácie. Pridanie v prvých fázach fermentácie má okrem klarifikácie aj pozitívny účinok pri regulácii fermentácie. Pentagel je skutočne schopný eliminovať fytosanitárne zvyšky prítomné v mušte, ktoré sú škodlivé pre správny blastomycetický metabolizmus, okrem toho je podporou pre bunky kvasiniek, ktoré sú homogénnejšie distribuované.
Klarifikácia a stabilizácia vín
PENTAGEL vykonáva v nových súčasne klarifikačnú a stabilizačnú úlohu. V bielych vínach je obzvlášť dôležitá absorpcia termolabilných bielkovín, zodpovedných za proteínové zákaly. V červených vínach sa dosiahne odstránenie nestabilných polyfenolových komplexov, ktoré sa pri nízkych teplotách môžu zrážať. PENTAGEL nedodáva vínu cudzie pachy a chutne a okrem toho tvorí redukované kompaktné sediment.
Dávkovanie:
20-30 g/hl v muštoch
10-20 g/hl vo vínach a iných nápojoch
Návod na použitie:
Rozpustiť potrebnú dávku vo vode v pomere 1:20-25 za stáleho miešania. Počkať cca 2 hod. Potom miešať až sa zo želatínovej zmesi stane homogénna. Nechať 8-12 hodín postáť. Vzniknutý gél pridať k ošetrovanému produktu, najlepšie pri prečerpávaní.
Ďalšie informácie
Hmotnosť | - |
---|---|
Balenie | 20g, 100g, 500g |
Tento produkt môžu ohodnotiť len prihlásení zákazníci, ktorí si ho kúpili.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.